Rock SM-voitto Katutaiteilijalle!

Hyvät naiset ja herrat… Uusi Rock SM-voittaja on Katutaiteilija!

Yleisöäänestyksen ja arvovaltaisen raadin suosion siivittämänä kovatasoisen finaalin voitto lohkesi Katiskalle! Tuomariston sympatiat heltyivät biisivalinnoilla, jotka käsittämättömän haastavan sisäisen pohdinnan väännön jälkeen päätettiin tehdä uhkapelillä: Kilpailun nettisivulla näytteenä ollut Päihtymyskuplia-biisi jätettiin finaalissa soittamatta, ja materiaalin leveyttä demonstroitiin aloittamalla keikka Kipupiste-kappaleella, jonka komeat stemmat ja alati kasvava tunnelma petasivat paikkaa lopettaa kahden biisin minisetti Tälläistä Tänään-stygen tajunnan räjäyttävällä meiningillä. Tämä katsaus – kuin mikrokosmoksena Katiskan laaja-alaisesta tuotannosta – vakuutti raadin bändin meiningistä lopullisesti, vaikka akkarin finaaliin ottaminen olikin hieman kyseenalaista. Voiton ratkettua minikeikka sai samankokoisen jatkon: Köyhän miehen vapaus kajahti ilmoille ja Musiikkimessujen perjantai, ja Rock SM-finaali päätettiin Päihtymyskuplia-biisiin.

Katutaiteilija 2013. Kuva: Esa Juhana

Katutaiteilija 2013. Kuva: Esa Juhana. Klikkaa korkearesoluutioinen kuva auki.

Finaalin voitto ei tapahtunut kommelluksitta: Tähänkin matkaan mahtuu jo hajonneita autoja (taas yksi taivaspaikka taattu), eksyneitä laulajia, radiota vastaanottavia vahvistimia Spinal Tap-tyyliin, leasing-Marsuja Kummeli-tyyliin (terkkuja Torviselle), vireestä putoavia kitaroita ja ohjelmoinnin kadottaneita jalkakytkimiä. Purjehdusvenesoundia ei sentään tullut kukaan tilaamaan. Vastoinkäymisten nettovaikutus oli lopulta positiivinen: Koko pumppu sai energiaa suorittaa täysillä.

Kiitos koko Katutaiteilijan puolesta kaikille, jotka meitä ovat kuunnelleet, tukeneet, äänestäneet, taputelleet selkään tai muuten tähän mennessä auttaneet! Kilpailu on voitettu, mutta matka alkaa tosissaan vasta nyt. Voiton siivittämänä ja raudan hehkuessa, nyt on aika takoa.

Kuva: Messukeskuksen kuvapankki, käytetty luvalla. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Kuva: Messukeskuksen kuvapankki, käytetty luvalla. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Kuvan lähde Messukeskuksen kuvapankki, käytetty luvalla. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Jätä vastaus